01 oktoober 2010

Õunaampsukesed

Need ampsud on väga head nosimiseks nii suurtele kui väikestele ;)
Sellest kogusest saab umbes 48 väikest ampsukest

Taigen:
300 g nisujahu 
150 g võid
1 muna
noaotsaga soodat
4 spl suhkrut
veidi soola
100 g hapukoort
 

Täidis:
hapukaid õunu
suhkrut
kaneeli 


Sega taigna-ained omavahel, pane pooleks tunniks külmkappi. Samal ajal koori ja tükelda õunad, raputa peale suhkur ja kaneel ning jäta veidikeseks seisma.
Jaga tainas neljaks osaks ja rulli iga taignatükk ümmarguseks. Lõika see ketas omakorda 12 sektoriks. Aseta iga sektori laiemasse otsa õunalõik ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 20 minutit).
 
Jahtunult võid peale puistada tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.