10 august 2010

Lihtne mustikakook

Häbi, aga ma pole jõudnud augustis ühtki blogipostitust teha, kuigi enamus ajast olen ma köögis askeldanud. Kurgid, tomatid, paprikad jne.. kõik on ju korraga valmis ning vajavad hoidistamist. Lisaks oli vahepeal ka tapvalt palav ning siis elati meie majas ainult veest.
Kuna ilm veidi jahenes siis sai eile lastega mustikal käidud ja kooki küpsetatud. 
See kook sai kiirelt peale metsast saabumist kodus leiduvast kokku segatud ning oli eriti maitsev soojalt koos külma piimaga.

3 muna
2 dl suhkrut
veidi soola
2 tl vaniljesuhkrut
2 dl maitsestamata jogurtit
75 g võid (sulatada)  
3,5 dl nisujahu
1 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soodat
3 dl mustikaid

Vahusta munad suhkrute ja soolaga heledaks vahuks. Sega juurde jogurt ning jahtunud sulavõi. Sõelu juurde tärklise, küpsetuspulbri ning soodaga segatud jahu. Sega taigen hoolikalt läbi ning viimasena sega ettevaatlikul juurde mustikad.
Vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (26 cm) ning küpseta 180-kraadi juures 35-40 minutit (proovi küpsust tikuga).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Köögis on palav ja umbne, aga kooki tahaks. Ainuke koht, kust õhk läbi jookseb, on arvutituba. Ja siis leian selle retsepti. Just mõtlesin, et mida teha pooliku jogurtitopsiga. 10 min ja kook läheb ahju. Juba proovitud ja tõeline leid - mahlane, pehme ja lihtne. Tuli mõte, et äkki võiks sama retsepti katsetada ka teiste marjadega või kirssidega või miks mitte õuntega. Siis tuleks vist suhkru kogust reguleerida.
Suured tänud ülihea retsepti eest !!!

Liilia ütles ...

Võtke heaks! Loomulikult sobivad ka kõik teised marjad, puuviljad või kasvõi rosinad :) (arvetsama peaks ka mahlasusega s.t kui mahlsemad marjad, siis rohkem jahu)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.