09 mai 2010

Tiramisu tort


Minu emadepäev möödus emal külas käies ja mitte midagi erilist tehes :) Eile tegin oma emale klassikalisest itaalia magustoidust inspireeritult tordi, mille retseptiidee sain nami-namist. Panen siia kirja need ained ja kogused mida kasutasin oma tordi tegemiseks. Kasutasin 28 cm koogivormi, et jaguks ka isadele :D

1 tordipõhi 

Immutamiseks: 
1 dl kanget kohvi
1 spl mandlilikööri 


Šokolaadikreem
100 g tumedat šokolaadi
1 dl 35% rõõska koort


Toorjuustukreem: 
2 suurt munakollast
1 dl peenikest suhkrut
300 g mascrapone toorjuustu

2 dl rõõska koort (35%)
2 spl kanget kohvi
1 spl mandlilikööri 


Peale:
mõrudat kakaopulbrit

lilleõisi  

Kõigepealt küpseta põhi või kasuta poest ostetud biskviitpõhja. Lõika jahtunud põhi kaheks kihiks.
Šokolaadikreemi valmistamiseks sulata šokolaad vesivannil, lase veidi jahtuda. Vahusta rõõsk koor, nirista hulka jahtunud šokolaad ja sega õrnalt läbi.
Pane üks biskviitketas lahtikäiva koogivormi põhjale, niisuta kohvi-likööri seguga ja kata šokolaadikreemiga. Vajuta peale teine biskviidikiht, immuta ka seda kohvi-likööri seguga ja tõsta vorm külma.
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascrapone, külm kohv ning liköör. Kalla segule vahustatud vahukoor ja tõsta segamini, püüdes vahtu mitte lõhkuda. Kalla kreem vormi, silu pealt ühtlaseks ja lase külmas vähemalt 4 tundi või uleöö maitsestuda.
Enne serveerimist sõelu tordile kakaopulbrit.


Kaunista vastavalt soovile näiteks (valge)šokolaadi ja lilleõitega.

Veel tiramisu torte: 





2 kommentaari:

Kristiina ütles ...

Mul tekkis küsimus retsepti koostisosade suhtes. Nimelt on nami-nami samas retseptis vaja 2 munavalget, aga selles siin hoopistükkis 2 munakollast. Kumb see õige nüüd on?
Tänud :)

Liilia ütles ...

õige on nii nagu kokk teeb, peaasi et tulemus oleks maitsev ;)
tiramisudele tehakse kreeme mitut moodi. mõni paneb ainult munakollased, teised ainult valge ning ülejäänud lisavad nii kollase kui valge. mina kasutasin kreemisuse tagamiseks munakollast ja õhulisuse pärast lisasin juurde ka vahukoore.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.