No meil ikka juhtub, et paar viimast banaani ei maiste enam kellelegi ja lähevad pealt täiesti mustaks. Aga nendest magusaks küpsenud banaanidest tuleb kõige maitsvam keeks, koos šokolaaditükkidega muidugi :)
2 hästi küpset banaaani (kooritult 200 g)
125 g võid
1.5 dl suhkrut
veidi soola
3 muna
2 dl nisujahu
2 dl täistera nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g tumedat šokolaadi
0,5 tl kaneeli
Kaunistuseks:
šokolaadi
kuivatatud banaanilõike
Vajuta banaanid kahvliga püreeks. Vahusta pehme või soola ja suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega küpsetuspulber jahudega ja lisa taignale, pane hulka ka kaneel ja hakitud šokolaad. Lõpuks sega hulka banaanipüree. Vala tainas võitatud keeksivormi.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures 40-50 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase keeksil 10 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Kaunistuseks nirista peale sulatatud šokolaadi ja aseta sellele banaanichipsid.
03 märts 2010
02 märts 2010
Maiasmokkadele: šokolaadi-pähklikreem

Keetsin täna kondenspiima ja siis tekkis tahtmine midagi põnevat katsetada. Lisasin hulka šokolaadi ja pähkleid ning tulemuseks mõnus saiakate Nutella kreemi asemel.
1 purk kondenspiima
50 g tumedat šokolaadi (Fazeri blokkšokolaadi)
50 g sarapuupähkleid
Keeda kondenspiim tavalisel viisil või kasuta poest ostetut (kuumuta keemiseni). Kuuma kondenspiima hulka sega šokolaaditükid, lase sulada (ära keeda). Riivi pähklid ja rösti veidi kuumal pannil (nii on pähkli maitse intensiivsem), vala kuumalt kreemi hulka. Sega hoolega läbi ning vala kaanega suletavasse purki ning lase jahtuda. Säilita külmikus, kinnises purgis (õhu käes kuivab ära).
Söö näiteks saiaga või küpsistega, eriti suured maiasmokad söövad lusikaga otse purgist :D
01 märts 2010
Rabarberikook
Ei need pole selle aasta esimesed rabarberid vaid eelmisel kevadel sügavkülma pandud rabarberid, viimane aeg on need ära tarvitada. Tegin sellise lihtsa aga maitsva plaadikoogi, kuhu segatakse rabarberid sisse.
4 suurt muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
100 g võid
6 dl jahu (2 dl sellest täistetranisujahu)
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit
300 g rabarberitükke
4 spl suhkrut
kaneeli
Võta sügavkülmutatud rabarberid külmikust ja pane sõelale sulama. Kui on värskete rabarberite aeg siis lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkruga ja jäta taigna valmistamise ajaks seisma.
Vahusta munad suhkrute ja soolaga. Lisa sulatatud jahtunud või. Seejärel sega hulka jahud, millesse on eelnevalt segatud sooda ja küpsetuspulber. Viimasena sega juurde jogurt ja nõrutatud rabarberid (mahl kergelt välja pigistada muidu jääb kook liiga märg).
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning raputa peale veidi kaneeli.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures ca 35 minutit.
Jahtunud kook puista üle tuhksuhkruga.
4 suurt muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
100 g võid
6 dl jahu (2 dl sellest täistetranisujahu)
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit
300 g rabarberitükke
4 spl suhkrut
kaneeli
Võta sügavkülmutatud rabarberid külmikust ja pane sõelale sulama. Kui on värskete rabarberite aeg siis lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkruga ja jäta taigna valmistamise ajaks seisma.
Vahusta munad suhkrute ja soolaga. Lisa sulatatud jahtunud või. Seejärel sega hulka jahud, millesse on eelnevalt segatud sooda ja küpsetuspulber. Viimasena sega juurde jogurt ja nõrutatud rabarberid (mahl kergelt välja pigistada muidu jääb kook liiga märg).
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning raputa peale veidi kaneeli.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures ca 35 minutit.
Jahtunud kook puista üle tuhksuhkruga.
Tellimine:
Postitused (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.