29 juuni 2011

Maasika-kohupiimamuffinid

Viimasest postitusest on möödas rohkem kui nädal, mis aga muidugi ei tähenda et ma vahepeal midagi (köögis) teinud poleks. Sellesse nädalasse mahub üks lahe Jaanipäev koos suure maasikatordiga millest ma ei jõudnud kahjuks pilti teha; esimesed oma aia värsked kartulid, suvikõrvitsad, spinat, nuikapsas ja muidugi hästi palju maasikaid. Maasikaid oleme saanud sellel aastal süüa ja hoolega ka talveks varuda (sügavkülmas 25 ja sahvris 5 liitrit moosi) ning maasikalainel püsime ikka endiselt ;)


12 muhvi
2 muna
2 dl suhkrut
veidi soola 
2 tl vaniljesuhkrut
400 g maitsestamata kohupiimakreemi
75 g võid (sulatada)
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g maasikaid

Vahusta munad suhkrute ja soolaga. Sega hulka kohupiimakreem ja jahtunud sulavõi. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning vala muna-kohupiimasegule. Sega läbi ning viimasena lisa ettevaatlikult ka tükeldatud maasikad.
Pane tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni ning küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures umbes 35 minutit (kontrolli küpsust tikuga).

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Mul polnud maasikad veel punasedki, kui pasknäärid maiustama asusid. Viskasin siis võrgud peale ja panime mõned hõbepaberist hirmutised. Nüüd istub terve armee hämmingus linde peenarde ääres ja vaatab, mis toimub:-) Aga mingi jultunud selle käib ikka läbi võrgu laste marju nokkimas:-(

Liilia ütles ...

minul käivad varesed nokkimas, aga õnneks on koerast palju abi ja tundub pidevalt kiljuvad lapsed on parimad linnupeletajad ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.