09 mai 2011

Rabarberi ja pähklitega banaanikeeks

Taaskord seisid kolm üliküpset banaani ootusärevalt kapinurgal ja kuna lapsed olid aiast peenikese rabarberivarre noppinud siis sündiski üks mõnus keeks.

2 suurt muna 
1,5 dl fariinsuhkrut
veidi soola
100 g võid
(sulatada) 
3 küpset banaani (kooritult u 300 g, püreestada) 
1 tl vaniljesuhkrut
50 g hakitud pähkleid
100 rabarberit+ 1 spl suhkrut
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat 

Esmalt koori ja tükelda rabarber, sega 1 spl suhkruga.
Klopi munad suhkru ja soolaga lahti, sega juurde vaniljesuhkur, püreestatud banaanid ja jahtunud sulavõi. Lisa lusikaga segades hakitud pähklid ja veidi kuivemaks pigistatud rabarberid. Lisa jaokaupa eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sega ühtlaseks taignaks.
Kalla tainas 1,5 liitrisesse võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 170-kraadises ahjus 60-75 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase vormis jahtuda, siis kummuta alusele ja kaunista vastavalt soovile.

2 kommentaari:

Jelena ütles ...

Minul rabarberi peal ajutine kasvuhoone tehtud, aga varred veel ikka liiga pisikised!

Liilia ütles ...

meil on päris kenad varred juba, aga tahaks veel suuremaid nii et ootan veel mõned päevad, siis teen ühe korraliku koogi. selle keeksi tegin seepärast et lapsed tassisid ühe rabarberivarre tuppa ja ma ei raatsinud seda ära visata, niisama söömiseks oli see liiga "muruse" maitsega.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.