14 aprill 2011

Varakevadised naadimuffinid


Uskumatu, aga lumi on sulanud ja isegi suuri lompe pole enam aias, lilled õitsevad ja liblikad lendavad... koos lilledega on tärganud ka nõgesed ja naadid. Naatide kohta mäletan oma lapsepõlvest, et vanaema rääkis alati et need on nii mürgised et isegi lehmad ei tohi neid süüa! Aga kuna nami-namis on üks tore retsept, siis süda ei andnud rahu ja ma proovisin naadi noortest lehtedest teha vanillimaitselisi muffineid. Minu üllatuseks polnud tunda ei naadi eemaletõukavat haisu ega ka mingit maitset! Ja elus olen veel ka ;)

12 muhvi:
30 g naati (noori lehti; umbes 3 dl kokkupressitud värskeid lehti)
3 suurt muna
1,5 dl suhkrut

0,5 tl soola
100 g võid (sulatada)
50 g hapukoort

3 dl nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut
 

Pese naadilehed puhtkas ja vala peale keev vesi. Lase paar minutit seista, siis kurna, suru kuivaks ning haki peeneks.
Klopi munad suhkru ja soolaga vahule. Lisa jahtunud sulavõi, hapukoor, vanillisuhkur ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber. Viimasena sega taina hulka hakitud naadilehed.
Jaota tainas muffinivormidesse ning küpseta 220-kraadise ahjus 12-15 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt kenasti kuldsed. 

7 kommentaari:

kardemon ütles ...

juba naadimuffinud!!! olen ka neid teinud ja mulle meeldivad. saan ka nädalavahetusel naati suvilasse otsima minna... lähen pakin muffinivormid juba ära :p

Pille ütles ...

Su vanaema ajas pada, Liilia :) Naadid küll mürgised pole - kuulus podagraravim ju! Mulle meeldivad need väikesed naadid ka niisama, toorelt :)

Liilia ütles ...

eks vanaema rääkis seda, mida nõukogude ajal teati ;)
Ma ise ei kannata muidu naadi haisu, aga noored lehed on praktiliselt lõhnatud ja kuuma veega kupatatult kaob see sootuks... küpsetan homsele ERMi heategevuslaadale ka neid muhve ;)

Jelena ütles ...

Mulle lapsepõlves samuti räägiti, et naadid on mürgised!
Tahan neid sellel kevadel kasutada toiduvalmistamises!

Tullia ütles ...

Kahjuks ei jõudnudki ERM-i. Kas oli palju rahvast ja kuidas teil läks?

TALUTOIT OÜ ütles ...

Ja siis palun nõgesesuppi ka varsti!

Liilia ütles ...

Tullia, meil läks ERMis hästi, kuigi jah, rahvast oli suhteliselt vähe.

Nõgesesuppi võin teha, kui keegi seda sööma tuleb ;) ma ise seda süüa ei kannata!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.