18 aprill 2011

Kartulikakud


Tegin vahelduseks karaskeid, õite head ahjusoojalt koos värske kodutehtud võiga!

10 kakku:
25 g värsket pärmi 
2,5 dl piima 
2,5 dl kartuliputru
vajadusel soola

1 tl suhkrut
4 dl nisujahu
2 dl odrajahu
50 g võid (sulatada)
1 spl köömneid

Lahusta pärm väheses käesoojas piimas, lisa ülejäänud piim, sool, suhkur ja nisujahu. Sega hoolega ühtlaseks, kata puhta rätikuga ja lase soojas 15-20 minutit kerkida. Kui tainas on kerkinud, lisa kartulidpuder, sulavõi, odrajahu ja köömned. Sõtku tainas siledaks ning lase veel umbes pool tundi kerkida.
Vormi taignast 10 väikest kakku, aseta võiga määritud ahjuplaadile ja lase veel 15 minutit kerkida. Pintselda kerkinud kakud pealt piimaga ja küpseta 220-kraadises ahjus kuldseks (umbes 20 minutit). 


Retsept mugandatud nami-namist 

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.