29 aprill 2010

Tuunikalapitsa

Tavaliselt on nii, et kui keegi meie peres tahab pitsat, siis just tuunikalapitsat. Vahepeal oli Joosepil periood kus ta mingit muud pitsat polnud nõus üldse söömagi. 

Põhi:
0,5 pakki kuivpärmi
200 g nisujahu
100 g täistera nisujahu
2 dl sooja vett
2 spl oliivõli
soola 

Kaste:
1 sibul 
1 porgand 
1/4 paprikat (võib ka rohkem) 
1 suur küüslauguküüs  
1 purk purustatud tomateid (400g) 
soola, pipart, vajadusel suhkrut 
pitsamaitseainet 
oliiviõli

Peale:
1 karp e.185 g tuunikala suured tükid vees 
musti oliive
riivitud juustu

Sega pärm ja sool jahusse. Vala juurde vesi ning õli ja sõtku korralikult läbi. Taigen peab jääma sitke ja pehme. Lase rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida.
Kastme jaoks kuumuta pannil õli. Hauta selles hakitud sibul, riivitud porgand ja paprikatükid. Lisa tomatid ja hauta tasesel tulel veel mõned minutid kuni kaste pakseneb. Pressi hulka küüslauk ja maitsesta.
Rulli tainas õhukeseks ja vormi sellest üks suur või tee sellest väiksed kettad. Tõsta põhi õlitatud ahjupannile. Kata põhi tomatiseguga. Puista peale tuunikala, oliivid ning riivitud juustu.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 250* juures 10-15 minutit.

8 kommentaari:

Ragne ütles ...

See ülemine pizza pilt tekitab praegu õhtusel tunnil pizza-isu. Pean pizzategemise lähiajal plaani võtma:)

Liilia ütles ...

Tänud! pitsa tegemine on tegelikult ju lihtne ja kui laste maitsete järgi süüa teha, siis peaks vähemalt korra päevas seda tegema :D

Ragne ütles ...

...ja kui ma oma mehe maitsete järgi peaks süüa tegema, siis kaks korda päevas oleks kindlasti kohustuslik pizza tegemine:)

Liilia ütles ...

:D

Tullia ütles ...

Meil seevastu on pitsa täiesti ebapopulaarne toit. Laps heal juhul nokib mõnded palad kattematerjali hulgast ja mees sööb ainult parema puudumisel. Aga mulle küll maitseb:-)

Liilia ütles ...

meil 2-aastane tüdruk ei armasta ka eriti pitsat tema sööb pealt ainult oliive, aga poiss ei armasta just oliive :D

Jelena ütles ...

Minu lapsed tahavad samuti AINULT tuunikala pizzat!
Õnneks nüüd kui nendel on soovi pizzat süüa valmistavadki ise :)))

Liilia ütles ...

ma ka ikka loodan, et umbes paari aasta pärast on minu lapsed võimelised ise pitsat tegema...praegu on nende rõõmuks juustu riivimine ja pitsa söömine

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.