Meie perele, õigemini küll meie pere täiskasvanutele, maitsevad räimed väga. Praetud räimed on lemmikud, aga nende praadimise ajal tekkiv lõhn (ütleks lausa hais) on põhjus miks ma seda tööd kuigi tihti ette võtta ei taha. Viimasel ajal olen mitu korda räimi ahjus valmistanud. Seekord võtsin proovimiseks nami-nami retsepti ja jäin tulemusega väga rahule, kuigi unustasin riivsaia peale raputada :) Ja järgmine kord paneksin kala sisse juustutüki, mitte ei riiviks seda.
500 g räimefileed
2 tl soola
jahvatatud musta pipart
2 dl riivitud juustu
2 dl rõõska koort
2 spl õli
2 spl riivsaia või -leiba
Puista fileedele soola, pipart, hakitud tilli ja veidi riivitud juustu, pane siis uuesti kalataoliselt kokku. Laota kalad õliga määritud ahjuvormi, vahele puista hakitud tilli, peale vala koor. Puista peale riivsai ja ülejäänud riivitud juust.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar