Mõnus kreemjas ja tänu apelsinidele mahlane ning värskendavalt hapukas, pealegi ilus kevdine ka. Retsept nami-namist.
2 apelsini
1 spl želatiini
2 dl apelsinimahla
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g kohupiima
2 dl 35% rõõska koort
Koori apelsinid ja lõika õhukesteks viiludeks (eemalda seemned); Vooderda ümarapõhjaline kauss toidukilega ning aseta apelsiniviilud kausi põhjale ja külgedele.
Pane želatiini 5-10 minutiks külma vette pehmenema ning peale seda pane 0,5 dl keeva apelsinimahla sisse sulama, lase jatuda. Sega suures kausis ülejäänud apelsinimahl, suhkur ja kohupiim. Vahusta teises kausis rõõsk koor tugevaks vahuks. Lisa veidi jahtunud želatiini-apelsinimahlasegu kohupiimale, viimasena lisa vahukoor. Kalla segu kaussi apelsiniviiludele. Kata kauss toidukilega ja hoia torti järgmise päevani külmkapis.
Serveerimiseks kummuta tort alusele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar