05 jaanuar 2011

Lihtne tarretis

See lihtne ning kerge magustoit on pärit taas minu lapsepõlvest. Mu ema valmistas meile üsna sageli tarretist ja ikka nii palju korraga et kõik kausid-taldrikud olid täis ning mul on tunne, et me ei söönudki paar päeva siis midagi muud :D

Neljale:
4 dl mahla (või kompotivedelikku)
4 želatiinilehte e. 1 spl želatiinipulbrit
3-4 spl külma vett

(kompoti)marju,-puuvilju 

Pane želatiin külma vette 5 minutiks paisuma.
Kuumuta mahl keemiseni, siis lisa külmas vees leotatud želatiin, sega hästi kuni želatiin on sulanud (ära keeda!).
Vala kuumalt magustoidukaussidesse (lisa igasse kaussi ka marjad või kompotipuuviljad) ning lase jahtuda. Jahtunult aseta külmikusse vähemalt 4-tunniks tarretuma.
Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.