13 aprill 2010

Ahjukartulid

Tavaliselt olen ahjukartuleid teinud tooretest kartulitest, aga täna otsustasin proovida nami-nami retsepti järgi eelnevalt kergelt keedetud kartulitest. Väga maitsvad, pealt krõbedad ja seest pehmed.

10 suurt kartulit
8 spl õli 
meresoola

Koori kartulid ja lõika neljaks. Pane kartulid potti ja kata külma veega. Lase keema tõusta ja keeda kaaneta 5 minutit.
Vala õli ahjuplaadile ja kuumuta plaati veidi aega 220-kraadise ahju ülaosas.
Nõruta kartulid hoolega ja raputa, et kartulite teravad servad kaoksid. Võta õline plaat ahjust välja ning pane kartulid pannile. Veereta kartuleid õlis. Küpseta ahju ülaosas 50-60 minutit. Poole küpsetamise ajal keera kartulid pannil ringi.
Nõruta kartulid liigsest rasvast, puista meresoolaga üle ja serveeri kohe!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.