Täna oli meil taaskord kanasupi-päev, kõrvale ampsamiseks tegin mõnusaid pehmeid veidi magusaid nami-namist laenatud retsepti järgi porgandikukleid.
Sellest kogusest saab 12 kuklit:
2,5 dl käesooja vett+piima
25 g värsket pärmi
1 spl suhkrut
1 tl soola
2 keskmist riivitud porgandit
5 dl sepikujahu (vajadusel rohkem)
1 spl päevalilleõli
Lahusta pärm käesoojas vee-piima segus. Lisa suhkur, sool ja riivitud porgand. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku ühtlane tainas. Sõtkumise lõpupoole lisa õli. Lase tainal soojas kohas kahekordseks kerkida.
Jaota tainas 12-ks tükiks, veereta tainatükid kukliteks ja lase ahjuplaadil puhta rätiku all veel kerkida.
Küpseta 250-kraadises ahjus 10 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar