09 aprill 2010

Singipitsa

Täna on meie Joosepil 6. sünnipäev. Plaanis oli seda tema sõpradega tähistada, aga Joosep on kuskilt hankinud endale sarlakid. Perearst vaatas ja ütles, et seda haigust pole ta mitmeid aastaid enam kohanud. No täitsa lõpp, miks just nüüd, sünnipäeval!? Pidasime siis omaette seda pidu ja kuna kõik toidukraam oli sünnipäevapeoks valmis ostetud, siis mõned asjad mis külmutamist kannatavad läksid sügavkülma ja mõned peame nüüd ära sööma.
Pitsat armastavad meie peres kõik, ok peaaegu kõik, sest väiksele Siimule pole keegi seda veel pakkunud :) Plaanisime küpsetada peo tarvis minipitsasid, aga kodus tegime ühe suure. Joosep oli eriti rahul :)

Põhi:
0,5 pakki kuivpärmi
veidi soola
1,5 dl leiget vett
2 spl oliivõli
200 g nisujahu
100 g rukkijahu

Kate:
tomatipüreed või ketšupit
sinki
pitsamaitseainet
riivitud juustu

Sega pärm ja sool jahusse. Vala juurde vesi ning õli ja sõtku korralikult läbi. Taigen peab jääma sitke ja pehme. Lase rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida.
Rulli tainas õhukeseks ja vormi sellest üks suur või tee sellest väiksed kettad. Tõsta põhi õlitatud ahjupannile.
Määri pealt tomatipüreega. Puista peale pitsamaitseaine, singitükikesed ning riivitud juust.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 250* juures 10-15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.