27 aprill 2010

Kohukesed

Külmikus seisis kohupiim mis ootas kasutamist ning kuna ma nami-nami foorumis komistan pidevalt kohukeste otsa, siis otsustasin ka proovida. Kuna mul polnud eriti aega mingeid vorme meisterdada ja šokolaadi sulatada, siis proovisin lihtsalt kohupiima riivitud šokolaadis veeretada. Väga maitsvad, no mida halba saabki tulla kohupiimast ja šokolaadist?!. Ja pealegi oli lastel neid kergem süüa kui glasuuritud kohukesi, kuna šokolaad ei läinud peal katki ja ei pudenenud maha :D Luban, et mõnikord teen glasuuritud kohukesi Aniitrami õpetuse järgi ka ;)
Sellest kogusest saab umbes 15 kohukest (mu abilised maitsesid kohupiima liiga palju :D)

400 g kohupiima (kuivemat, mitte kreemi) 
100 g pehmet võid
100 g suhkrut (maitse järgi) 
2 tl vaniljesuhkrut
100 g šokolaadi

Vahusta pehmenenud või suhkruga heledaks. Lisa juurde vaniljesuhkur ja kohupiim. Klopi kõik korralikult läbi. Riivi šokolaad taldrikule. Tõsta šokolaadipurule lusikaga kohupiimamassist pallikesed. Veereta neid šokolaadipurus ning vooli meelepärasteks. Pane külmikussese vähemalt tunniks hanguma.

4 kommentaari:

kardemon ütles ...

Sellisel viisil ma viitsiks isegi kohukese tegemise ette võtta. Kuigi ise tehtud kohukesed peab vist kohe ära ka sööma.. ehk siis läheb liialdamiseks...

Liilia ütles ...

no külmikus seisavad need kohukesed paar päeva kindlasti, peab siis lihtsalt õhukindlasse karpi panema, et nad liialt ära ei kuivaks ja külmikust mõnd maitset külge ei võtaks. ja alati võib teha väiksema koguse :D

Merle ütles ...

aga kas need kohukesed oli seest ka sellised tahked? või kui lapsed kätte võtavad , siis vauvad kokku?
mul ema tegi neid selle retsepti järgi ja tal tulid sellised pehmed. ma küll ise näinud pole neid aga ta kirjeldas neid. aga muidu maitselt olid olnud OK!

Liilia ütles ...

algul on pehmed jah, aga kui nad külmikus ilusti tahenevad (just või on see mis hangub), siis on täitsa käeshoitavad :D alati võib ju nad šokolaadiglasuuriga katta, siis on kindlam.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.