22 aprill 2010

Õunakissell

Vanatädilt saime veel eelmise sügise õunu mis nägid küll üsna kobedad välja aga olid üpris maitsetuks muutunud. Otsustasin siis teha nendest veidike kisselli, retsept nami-namist

5 dl õunamahla
1 dl vett
1 dl suhkrut
300 g õunakuubikuid
1 spl sidrunimahla
2 spl kartulitärklist

Serveerimiseks:
35% rõõska koort
jahvatatud kaneeli


Kuumuta õunamahl, vesi ja suhkur potis. Lisa õunakuubikud ning kuumuta keemiseni. Maitsesta sidrunimahlaga. Tõsta pott tulelt. Sega kartulitärklis tilga vee või õunamahlaga, kalla peene nirena kisselli hulka. Tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta mulksumiseni. Väldi valmis kisselli segamist, sest muidu muutub see venivaks! Puista peale suhkrut ning lase jahtuda.
Serveeri jahtunud õunakisselli koos kaneeliga maitsestatud vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.