03 aprill 2010

Mooniseemnetega apelsini-kohupiimakook

Täna käisime minu vanemal külas ja külakostiks oli tarvis midagi lisaks munadele ka viia. Otsustasin küpsetada mooni- kohupiimakoogi, kuna see tundus väga huvitava kooslusega olema. Mu vanaema on juba üsna kõrges eas ning seetõttu on ta üsna kapriisne igasugu uute maitsete vastu, aga see kook oli talle täitsa meelt mööda. Uhh, milline kergendus mulle, sest viimane kord külas käies viisin talle neid porgandisaiu ja need olid tema jaoks liiga mustast jahust tehtud :)

 
Põhi:
200 g Digestive- või kaeraküpsiseid
100 g sulatatud võid
1 spl fariinsuhkrut

Täidis:
800 g kohupiima
1 dl hapukoort
4 muna
2-3 dl suhkrut
3 spl mooniseemneid
*1 apelsini mahl ja koor või 3 spl apelsinimarmelaadi
1 spl vanillisuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulavõi ning fariinsuhkruga. Kata 26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisemass vormi põhja ja äärtele.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, apelsinimahl ja riivitud koor, mooniseemned ja vanillsuhkur. Vala põhjale ning küpseta 160-kraadises ahjus tund aega.

Kaunistuseks määrisin peale apelsiinimoosi.
 

* soovi korral asenda apelsinimahl ja riivitud koor valmis apelsinimarmelaadiga, ent sel juhul lisa täidisele veidi vähem suhkrut ning lisa veidi sidrunimahla.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.