07 aprill 2010

Karlssoni lihapallid tomatikastmes

Meie lapsed armastavad makarone ja kotlette ning süüa neid ketšupiga. Mulle aga on see ketšup üsna vastumeelne ja nii tegingi täna uhke nimega, kuid väga lihtsat toitu mille retsepti leidsin nami-namist.
 
 

Lihapallid:
500 g veise- hakkliha
1 tl soola
0,25 tl purustatud musta pipart
1 väike sibul (riivida)
1 spl (kuhjaga) nisujahu
1 muna
praadimiseks õli

Kaste:
1 küüs hakitud küüslauku
1 sibulat
400 g purustatud konservitud või värsket hakitud tomatit
200 g tomatipüreed
0.25 tl purustatud musta pipart
2 tl pitsamaitseainetsoola

Koori ja haki küüslauk ja sibul, prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud konservitud või värsked tomatid koos maitseainetega. Kata pott kaanega ning hauta kastet, kuni see veidi pakseneb.
Samal ajal valmista hakklihast, jahust, munast, riivitud sibulast ja maitseainetest hakkmass ning vormi sellest märgade käte abil väikesed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae lihapallid ümberringi pruuniks.
Lisa pruunistatud lihapallid kastmele ning hauta veel 5-10 minutit.

Serveeri näiteks spagettidega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.