21 aprill 2010

Kaneeliküpsised

Lapsed läksid jälle peale kahe nädala pikkust pausi lasteaeda. Õnneks ei jäänud mitte keegi peale Joosepi sarlakitesse. Joosep muidugi ei tahtnud hommikul vara tõusta ja lasteaeda minna. Sain ta nõusse sellega, et lubasin õhtuks talle midagi head küpsetada. Tema nõudis koheselt piparkooke! No eks ole, et mul ei olekski võimalust oma lubadusest kinni pidada :D Eks ma siis seletasin, et teeme piparkooke ka mõnikord, kui enne mitte, siis jõulude ajal kindlasti. Pika arutelu peale, et miks piparkooke ainult jõulude ajal süüakse ja miks ei võiks neid ka suvel süüa (tõesti, miks mitte kui isu on) jõudsime siis järgmiste lemmikküpsiste juurde - kaneeliküpsised. Nende mõnusalt suus sulavate küpsiste retsept on mul ammusest ajast kasutusel ja sarnase retsepti leidsin ka nami-namist.

Taigen:
4 dl nisujahu
0,7 dl kartulitärklist
1 dl peenikest suhkrut
(või tuhksuhkrut) 
200 g külma võid
1 spl külma vett

1 tl kaneeli
 

Peale:
2 spl suhkrut
1 tl kaneeli
 

Sega nisu- ja kartulijahu ning suhkur ja kaneel. Lõika või kuubikuteks ja näpi kuivaineseguga läbi. Pane juurde külm vesi ning ühenda tainaks. NB! Sega vaid nii palju, et kõik oleks segi, mitte rohkem! Lase taignal vähemalt 1 tund külmas seista.
Sega katte jaoks
omavahel suhkur ja kaneel.
Rulli tainast näppude vahel väikesed pallid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga lamedaks. Puista peale kaneelisuhkrut.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised saavad kauni värvi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.