Lapsepõlves ma seda magustoitu ei armastanud, küll on mulle alati meeldinud kakaokissell ja piimakissell. Nüüd on mulle igasugu karamellkreemid ja pudingud maitsema hakanud ja nii otsustasin ka seda lihtsat magustoitu proovida. Minu üllatuseks maitses see isegi mu lastele... järelikult olid mu mälestused koolisööklast mõrudamad ja venivamad :D
Neljale:
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
1 l kuuma piima
5 spl kartulitärklist ja 0,5 dl külma vett
Serveerimiseks:
hapukat moosi
Pruunista suhkur paksupõhjalises potis helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta kuni karamell lahustub. Lisa kuum piim ja sega ühtlaseks, keeda mõni minut. Nirista juurde külma veega segatud tärklis, samal ajal kisselli hoolega segades.
Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt ja jaga magustoidukaussidesse. Puista peale veidi suhkrut (siis ei teki nn. nahka), lase jahtuda. Ära rohkem sega, muidu muutub kissell vesiseks. Serveeri hapu moosiga
Retsept nami-namist
6 kommentaari:
Karamellkissell on oma põletatud suhkru maitse poolest üks parimaid magustoite. Ja just mustasõstramoosiga, mis moodustab kisselliga täiusliku paari. Ajasid nüüd kisselli isu peale:).
üks laagrikokk tegi imeehad karamellikisselli... ta pani sisse (rösitud?)hakitud mandlit.
mustasõstramoosiga on mu lemmik ka!
meie sõime küll pohlamoosiga, aga mustsõstraga on ka kindlasti hea!
Silja, see mandlite mõte tundub igatahes huvitav!
Üldiselt ma pole toidu osas valiv ega pirtsakas, kuid kartul ja piima-, kakao- ja karamellkissell väga ei ahvatle. Kui kuskil pakutaks, siis sööks ikka.
oo! varsti moodustub Sulle koolkond, kes kõik kissellid järgi teeb, mis Sa ees. näiteks mina:D
Vernanda, meenutan kõigest laspepõlve ja ilmselt on siis paljud samast põlvkonnast ;)
Postita kommentaar