10 aprill 2010

Punapeedi-kartulipuder

Meie lapsed armastavad kartuliputru, aga punapeete millegipärast mitte. Leidsin nami-namist peedi-kartulipudru retsepti ja otsustasin proovida. Lapsed sõid ja ei mingit pirtsutamist :) Hea moodus lastele punapeete sööta. Lapsed sõid kõrvale kotlette ja meie s.t  täiskasvanud heeringat hapukoore ja värske sibulaga, mmmmõnus :D



400 g toorest punapeeti
600 g kartuleid
50 g oliivõli
vett
soola

Koori ja riivi peedid ning pane vähese veega keema. Samal ajal koori kartulid, lõika pooleks ja pane punapeetide juurde keema (vajadusel lisa keevat vett). Keeda seni kuni kartul on pehme. Kurna keeduvesi ja pane kõrvale. Tambi aedviljad potis pudruks, lisa veidi keeduvett ja õli ning klopi õhuliseks. Maitsesta soolaga.

2 kommentaari:

aniitram ütles ...

Ma just ükspäev mõtlesin, et peaks ka seda punast kartulipurtu tegema - eks nüüd, kui siit veel kiidusõnad ka tulid, proovin kindlasti kunagi järgi :)

Liilia ütles ...

tasub proovimist! hea vaheldus tavalisele pudrule, sest peedi maitset polnud eriti tundagi!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.