02 märts 2011

Kihiline küpsis šokolaadiglasuuriga

Eile õhtul jõime teed ja lapsed nõudsid kõrvale küpsiseid, aga mul polnud pakkuda midagi peale saia. Joosep ütles siis väga targalt: "emme, sa ei oska lihtsalt õigeid küpsiseid teha! küpsised peavad olema ikka selliseid mis seisavad vähemalt sada aastat, sest need ei maitse kellelegi" :D Meil on jah paraku nii, et küpsised saavad kiiremini otsa kui ma neid valmistada jõuan. Otsustasin siis küpsetada ühe suure ja magusa küpsise, lootes ikka, et see ei seisa sada aastat vaid saab juba paari aastaga otsa :D

Küpsisekihid:
200 g võid  
150 g suhkrut
200 g nisujahu
5 muna 


Vahele:
400 g hapukat paksemat moosi
(seemneteta) 

Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi

20 g võid
50 g valget šokolaadi

Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu. Sega osade kaupa munamass jahu-või segule, kuni saad vedelapoolse ühtlase taigna. Määri saadud tainast küpsetuspaberitele 4 õhukest küpsisepõhja. 
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks (7-8 minutit). 
Lase jahtuda ning liida küpsisepõhjad moosiga, pealmine kiht kata sulatatud tumedašokolaadi-või seguga ning kaunista valge šokolaadiga
Lase enne tükkideks lõikamist ja sööma asumist mõned tunnid külmas pehmeneda ja maitsestuda,
Retsept mugandatud nami-namist.

8 kommentaari:

Zoozi ütles ...

Ma võtan juba mitu aastat hoogu, et neid küpsiseid teha. :)

Liilia ütles ...

ma võtsin ka hoogu juba üsna tükk aega... tundus jube mässamine, kuigi tegelikult oli hoopis vastupidi väga kiire ja lihtne.

Zoozi ütles ...

Vot, mulle ka tundus, et jube mässamine. Peaks ka ikka ära proovima.

Liilia ütles ...

Zoozi, proovi kindlasti! Minu lapsed nõudsid homseks jälle, kuigi minu meelest on need küpsised kohutavalt magusad, aga lapsed on issi moodi suured maiasmokad :D
näiteks meekoogi tegemine oli palju suurem mässamine... selle puhul on vaja taigen ainult paberi peal laiali ajada ei mingit rullimist!

Tullia ütles ...

Ma pean ka need ikka ette võtma, sest need mu abikaasa ühed lemmikud. Kuid poodidest-kohvikutest enam häid ei leia eriti. Mis moosi Sa kasutasid?

köögivõlur ütles ...

Ma ka võtan juba ammu hoogu, et neid valmistada, aga senini pole tegemiseni jõudnud.

Silja ütles ...

ojaa.. mu lemmikud ka! samuti pole kodus tegemist ette võtnud.... sain nats innustust jälle....

Liilia ütles ...

kasutasin kreegimoosi, kuna see on hästi "vänge" maitsega siis sai lõpptulemus hästi maitsev ja magus nii et väga palju korraga süüa ei saa... jätkus kaheks päevaks :D

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.