31 august 2010

Vanaema kurgisalat

Tegin seda salatit küll juba augusti alguses, aga kuna siis oli kohutavalt palav ja tööd veelgi rohkem, nii jäi see blogisse lisamata. Selle salati retsept pärineb minu vanaemalt, aga kuna tema mõõtühikuteks olid suured pesukausid, siis otsustasin seda retsepti veidi kaasajastada. 
7 liitri salati jaoks:
7 kg kurke
2 kg sibulat
1 kg porgandit
5 spl jämedat soola
2 spl suhkrut
4 spl 30% äädikat
2 dl rapsiõli
soovi korral 100 g tilli 

Lõika sibulad ja kurgid viiludeks, porgand väikesteks kuubikuteks või viiludeks. Sega kurgiviilud soola-suhkruga ja hakitud tilliga ning lase mõned tunnid seista.
Kuumuta suures potis õli. Hauta selles sibulaid ja porgandeid ning vala juurde kurgid koos tekkinud vedelikuga. Kuumuta, aga ära keeda, kuni kurgid muudavad värvi. 
Pane kuumalt steriliseeritud purkidesse. Kaaneta ja säilita jahedas.

5 kommentaari:

Merle ütles ...

Mul ainete poolest sama retsept.Ainultet till välja jätta.Ja valmistamine nõnda- kõik ained ära tükeldada samuti kui sul,siis lisada kõik muud maitseained. Lasta seista 24 h, vahepeal käia segmas,et mahl ikka kõikidesse imbuks ja siis kuumutada kõike seda segu 30 minuti(mitte keeeta),panna purkidesse ja kaaaned peale:)

aniitram ütles ...

Oh, mul just on lootust veidi rohkem kurke saada, mõtlesin taolise salati peale aga ei omanud ühtegi retsepti. Seega see siin on just õigel ajal:) Aitäh :)

Liilia ütles ...

Merle, ilmselt mu vanaemal polnud eriti aega ja viitsimist sellel 24 tundi seista lasta, mul ka mitte :D

Tullia ütles ...

Saatsin Sulle kirja aadressile, millel kunagi suhtlesime. Loodetavasti on see ikka kasutusel.

Arvo Köök ütles ...

Lihtne teha ja kõike parajalt. Sellest kogusest sai 12 purki 3/4 liitriseid. Tänud teile ! Päikest kõüigile !

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.