21 juuli 2010

Hakklihaga täidetud suvikõrvitsad

Viimaste päevadega on mu kolm suvikõrvitsataime meeletu hoo sisse saanud ja kasvatavad kõrvitsakesi nii kiiresti, et ma olen nende söömisega tõsises hädas. Täna otsustasin mõned ära täita ja ahju pista.

 Sellest kogusest jagub kahele sööjale

2 noort suvikõrvitsat
250 g hakkliha
1 väike sibul
1 väike paprika
2 küüslauguküünt
1 spl riivsaia
soola
paprikapulbrit
värsket peterselli
värsket basiilikut
kirsstomateid
parmesani juustu

Poolita suvikõrvitsad pikuti ning kraabi lusikaga sisu välja nii et seinad jääks terveks. Lõika põhja alt veidi koort ära, et lootsikud paremini pannil seisaksid. Laota lootsikud õlitatud ahjuvormi ning jäta ootele.
Täidise jaoks haki sibul, paprika ja küüslauk ning hauta neid kuumal pannil õlis. Lisa juurde hakkliha ning prae koos läbi. Viimasena lisa tükeldatud suvikõrvitsasisu. Maitsesta soola ja hakitud maisterohelisega. Sega juurde riivsai.
Jaota täidis suvikõrvitsapoolikutesse. Laota peale kirsstomatid ning puista üle riivsaiaga.
Küpseta 220-kraadises ahjus 25 minutit. Riivi peale parmesani juustu ning lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Serveeri näiteks nuudlitega ja värske salatiga.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Meil on endiselt veel mõned suvikõrvitsad valmimas, nii et saan neid veel paar korda täita :)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.