Arooniatest ja kirsilehtedest valmistatud "kirsisiirup" on olnud üks minu lemmikmahlu (edetabelit juhivad vaieldamatult õuna ja jõhvikamahl) juba lapsepõlvest saati ja sellest tehtud nn. mahlajook, ehk maakeeli morss, meeldib väga ka minu lastele ;)
1,5 l siirupit
1 kg arooniaid
3 suurt peotäit kirsilehti
1 l vett
25 g sidrunhapet
500 g suhkrut
Marjad puhastada ja laduda vaheldumisi kirsilehtedega kuumust kannatavasse nõusse (alumiinium ja plastik pole sobivad) ning valada üle keeva veega. Jätta ööpäevaks likku.
Siis kurnata vedelik läbi tiheda sõela keedunõusse. Lisada sidrunhape ja suhkur ning keeta tasasel tulel, pidevalt vahtu eemaldades, 5 minutit.
Valada kuumalt kuumadesse steriliseeritud purkidesse või pudelitesse ja kaanetada koheselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar