Ma pole küll eriline seenesõber, aga sellel sügisel on kuidagi eriti palju seeni ja seente korjamine on lausa sõltuvust tekitav! Ma olen juba mitu korda lastega naabri metsas jalutamas käinud ja iga kord korvitäie seeni koju toonud. Naabri metsas seepärast, et meie võpsikus kasvavad ainult kaunid kärbseseened :)
Puravikud ja kukeseened praadisin läbi ning panin sügavkülma, suurtest riisikatest ja pilvikutest tegin seda hoidist ning väiksemad pistsin lihtsalt marinaadi.
Umbes 1,5 liitrit marineeritud seeni:
1 kg kupatatud väiksemaid seeni*
Marinaad:
1 l vett
2 spl soola
3 spl suhkrut
1 loorberileht
3 tera vürtspipart
2 tera nelki
5 tera musta pipart
tükk kaneelikoort
2 väikest porgandit
2 keskmist sibulat
1 spl 30% äädikat
Keeda vesi soola, suhkru ja vürtsidega läbi. Lisa porgandirattad ja keeda peaaegu pehmeks. Lisa äädikas ja sibularattad, keeda poolpehmeks.
Nüüd pane potti kupatatud seened ning keeda neid marinaadis 5 minutit.
Tõsta seened koos köögivilja ja marinaadiga steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
* mina kasutasin peamiselt pilvikuid, tõmmuriisikaid ja kaseriisikaid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar