25 juuli 2011

Šokolaadine suvikõrvitsakook



See retsept lõi laineid umbes aasta tagasi, kui presidendiproua kooki ajakirjanduses testiti. Siis ma seda proovida ei viitsinud, aga nüüd suvikõrvitsaretsepte tuuseldades jäi see mulle jälle silma ja proovisin ka mina selle ära. No täitsa hea sai, lisasin glasuuri ka, mis minu meelest muutis lihtsa keeksi maitsvaks tordiks ;) 

24 cm kook, 8-le
2 muna 
1,5 dl suhkrut 
veidi soola 
1,5 dl õli
2,5 dl nisujahu
0,5 dl kaerahelbeid

3 spl mõrudat kakaopulbrit

0,5 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
 
2 tl vaniljesuhkrut
natuke sidrunimahla
300 g suvikõrvitsat
(riivitult 4dl)
50 g hakitud pähkleid


Glasuur: (NB! see pole kaseiinivaba)

75 g mõrudat šokolaadi
100 g hapukoort

Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Nõrista pidevalt segades sisse õli, seejärel omavahel segatud kuivained (jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, kakao ja vaniljesuhkur). Lõpuks lisa sidrunimahl, jämedalt riivitud suvikõrvits ja hakitud pähklid.
Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24 cm) ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures umbes 45 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Võta välja ja lase jahtuda.
Glasuuriks sulata šokolaad vesivannil, sega hulka toasoe hapukoor ning sega kiirelt ühtlaseks. Määri kreem jahtunud koogile ning kaunista vastavalt soovile nt lilleõitega.

Retsept mugandatud nami-namist

7 kommentaari:

Kokkamine ütles ...

Tegema hakkates ausaltöeldes ei lootnud midagi erilist, aga lõpptulemus oli üllatav!

Liilia ütles ...

eriti maitsev oli ta järgmisel päeval kui oli külmikus mõnusalt mahlakaks muutunud.

Toimetused köögis ütles ...

Näeb vägagi isuäratav välja ja koostisaineid lugedes tundub, et võib tõesti meilegi meeltmööda olla. See glasuuri idee teeb veelgi isuäratavamaks.

Liilia ütles ...

Gea proovi kindlasti, see on uskumatult maitsev ja meeldib isegi suvikõrvitsapõlgurite, kui mitte selle olemasolu koogis mainida ;)

kardemon ütles ...

Tegime lastega sünnipäevale minekuks kaasa. Väga mõnus glasuur, seda teen kindlasti teistelegi kookidele nüüd peale!!! Sööjatele ka väga maitses! Kressid muidugi väga ilusad tumedal taustal.. ma unustasin kaasa noppida :(

Liilia ütles ...

see glasuur mu lemmik, lapsed söövad seda lihtsalt magustoiduna :D

kid cassidy ütles ...

Tegin eile seda kooki ja sain väga suure üllatuse osaliseks. Ei oodanud midagi erilist, kuid tulemus oli väga maitsev ja glasuur sobis ülihästi! Selle suve lemmik, kindlasti teen veel, kui suvikõrvits kätte satub :)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.