18 aprill 2010

Ürdine sealiharull

Täna tegin kartulipudru kõrvale lihtsat ja maitsvat ahjuliha. Retsept nami-namist.

1 kg sealiha (kaelakarbonaadi)
suur peotäis petersellilehti
värsket või kuivatatud basiilikut

murulauku
2 küünt küüslauku
2 spl oliiviõli
2 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
 

Lõika toored ürdid peeneks, peenesta küüslauk. Sega kõik maitseained ja õli ühtlaseks massiks.
Tee lihasse pikisuunas sügav sisselõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale 2/3 maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ja kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga.
Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 200-kraadises ahjus 1,5 tundi. Lase enne lahti lõikamist veidi seista ja jahtuda, siis jääb praad mahlasem.

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Tundub väga maitsev tulemus. Kaelakarbonaad on meil üsna sageli laual ja see oleks toredaks vahelduseks.

Liilia ütles ...

oli tõesti maitsev! maitserohelist panin veidi vähem kui retsept ette nägi kuna lapsed pole mul erilised ürtide armastajad. ise oleks eelistanud kreftisemat maitset.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.