25 märts 2020

Maapähklivõiga kaerahelbeküpsised (30 tk)





150 g maapähklivõid (mida naturaalsem, seda parem)
40 g pruuni suhkrut (või leotatud ja purustatud datleid)
¼ tl soola (oleneb, kui soolane on maapähklivõi)
2 suurt muna
½ tl vanilliekstrakti
100 g kaerahelbeid
2 g küpsetuspulbrit (1/2 tl)
50 g tumedat šokolaadi


Haki šokolaad peeneks või kasuta väikseid nööpe.
Mikserda maapähklivõi suhkru ja soolaga ühtlaseks, lisa juurde munad ning mikserda taaskord ühtlaseks. Sega juurde vaniljeekstrakt, kaerahelbed, küpsetuspulber ja šokolaad. Lase taignal umbes 30 minutit seista, siis kaerahelbed paisuvad veidi.
Tõsta taignast, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile parajad pätsid, jäta veidi ruumi kerkimiseks ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures 7-8 minutit või kuni küpsised on jumekad.
Lase enne söömist jahtuda!

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Kui ma ei soovi suhkrut kasutada, kas siis võib datlite hulka pisut suurendada
ja šokolaadi asemel kakaopulbrit kasutada?

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.