3 kg suvikõrvitsaid
500 g paprikaid
500 g porgandeid
300 g sibulaid
1 kg tomateid
1 suur küüslauk
1 klaas oliivõli
2 spl soola
50 g suhkrut
1-2 spl äädikat
peterselli, punet, tüümiani,basiilikut, tšillit, pipart
Suvikõrvitsad, paprikad, sibulad, ja kooritud tomatid lõigata parajateks tükkideks, porgand riivida. Õli ajada keedunõus kuumaks. Hautada selles sibulad ja porgandid ning lisada ülejäänud komponendid (ka sool ja suhkur) v.a küüslauk, maitseroheline ja äädikas.
Hautada tasasel tulel kuni köögivili on pehme (mitte pudruks keeta!). Enne lõppu lisada purustatud küüslauk ning hakitud maitseroheline ning maitse järgi äädikat. Maitses- mina ei armasta väga soolast, peaks jääma rohkem selline magus-hapu ja seistes maitse veidi maheneb!
Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
2 kommentaari:
Tegin suure laari tegelikult juba kuu aega tagasi, väga maitsev!
on maitsev jah, eriti talvel kui värske kraam otsas on ;)
Postita kommentaar