Täna keetsin oma pisipõnnile vasikaliha ja kuna beebidele ei soovitata puljongit anda, ainult liha, siis mõtlesin ube keeta loomalihapuljongis. Põhimõtteliselt on see minu versioon Chilli con Carnest.
200 g aedube (kuivatatud punased)
0,5 l loomalihapuljongit (lihatükke, hakkliha)
1 suur porgand
1/2 paprikat
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
400 g purustatud tomateid
1 tl paprikapulbrit
soola
vett
Oad panna 8-12 tunniks vette likku.
Porgand riivi jämeda riiviga, sibul haki, paprika tükelda. Pane leotatud ja pestud oad, hakitud sibul, paprikatükid ja riivitud porgand potti ning vala peale puljong ning purustatud tomatid. Keeda tasasel tulel pehmeks, mul kulus selleks 1h 20 min. Veidi enne valmimist sega hulka purustatud küüslauk (kaua keetes muutub küüslaugu maitse ebameeldivaks) ja maitsesta. Kes tahab eriti vürtsikat toitu, siis võib lisada juurde tšillit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar