Porgandist pidi inimese organism omastama vitamiine kõige paremini siis kui see on kuumtöödeldud koos rasvainega. Kuna keetsin pisipojale püreed, siis otsustasin teha meile ka võiporgandeid.
5 porgandit
vett
50 g võid
veidi soola
Koori ja viiluta porgandid. Hauta vaiksel tulel väheses vees kaane all pehmeks ning lisa veidi soola ja või.
Vanaema teeb porganditele peale ka jahukastme nii nagu siin, aga mulle see ei maitse.
Maitsestada võib võiporgandeid veel näiteks värske rosmariiniga või salveiga. Meie ei kasuta mingeid maitseaineid, siis on see mõnus magus praelisand.
Püree tarvis võtsin porgandid enne soola ja või lisamist koos veidikese veega ning hõõrusin läbi sõela. Ükski minu kolmest lapsest ei tahtnud süüa saumikseriga püreestatud toite, ikka väiksed tükikesed peavad olema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar