Mina teen lasanjet ilma valge e.bechamel kastmeta. Täna tegin tuunikalaga, aga samamoodi võib teha ka hakklihaga. Lasanjeplaadid tegin ise nuudlitaignast, seekord siis osaliselt rukkijahust. Seda kastet võib süüa ka näiteks spagettidega
Kaste:
1 sibul
1 porgand
1/4 paprikat
1 suur küüslauguküüs
1 karp e.185 g tuunikala suured tükid vees
1 purk purustatud tomateid (400g)
soola, pipart, vajadusel suhkrut
pitsamaitseainet
oliiviõli
Lasanjeplaate
Riivitud juustu (kasutasin eesti juustu)
Lasanjeplaatide tarvis valmista taigen, lase külmas seista vähemalt mõned tunnid ja rulli siis parajateks õhukesteks plaatideks.
Kastme jaoks kuumuta pannil õli. Hauta selles hakitud sibul, riivitud porgand ja paprikatükid. Lisa tomatid ja hauta tasesel tulel veel mõned minutid. Pressi hulka küüslauk ja lisa tuunikalatükid, viimaks maitsesta. Kaste peab jääma üsna vedel, muidu on lõpptulemus liiga kuiv. Kastet olen vedeldanud nii tomatimahla kui lihtsalt veega.
Õliga määritud vormi laota kihiti lasanjeplaate, kastet ja juustu. Kõige pealmiseks kihiks jääb juust.
Küpseta 220* juures umbes 30 minutit. Lase enne sööma asumist veidi jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar