09 veebruar 2010

Martsipani-õunapärg

Kuna külmikus kuivas üks tükike martsipani ja sahvris on veel õunavisse, mõtlesingi küpsetada midagi head, aga lihtsat.

400-500 g jahu
25 g pärmi
2 dl piima
50 g võid
1 tl soola
3 spl suhkrut
1 väike muna
vahele martsipani, õuna, kaneeli jne.

Pudenda pärm kaussi, lisa veidi käesooja vett ja lahusta selles pärm. Kalla juurde ülejäänud vesi, sool, suhkur ja pool jahukogusest ning sega korralikut läbi. Lisa järk-järgult teine pool jahust ja sõtku. Viimaks lisa ka muna ja tükkhaaval toasoe või ning sõtku seni kuni taigen ei jää kausi ja käte külge kinni. Kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta umbes 1 tunniks kerkima. Kerkinud tainas pane jahuga ülepuistatud lauale, rulli õhukeseks. Pane peale meelepäraseid aineid - mina riivisin 3 õuna ja umbes 100 g martsipani. Keera rulli ja tõsta ahjuplaadile ning lase umbes pool tundi kerkida. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200* juures umbes 40 minutit. 
Jahtunult puista peale tuhksuhkrut või lase seda oma väikesel abilisel teha :)


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.