Kuna nami-namis on seekordseks kooskokkamise teemaks klimbilised, siis otsustasin minagi oma panuse sellesse anda. Saksamaal olles sõin nii soolaseid (meenutasid tennisepalle) kui ka magusaid knöödleid. Soolastest knöödlitest ma vaimustatud ei olnud, aga magusad kohupiimaknöödlid olid päris huvitavad kuigi ega ma neistki vaimustatud pole. Nii saigi veidi internetiavarustes surfatud, retsepte otsitud ja otsustasin proovida.
50 g võid
1 suur muna
200 g kohupiima
100 g jahu
1 spl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor
Vahusta või vaniljesuhkruga, klopi juurde muna. Sega juurde kohupiim ja jahu. Lase taignal 4 tundi külmas seista. Veereta väikesed pallid, arvesta et keetmisel paisuvad veidi ja väiksemad keevad kiiremini. Aja vähese soolaga maitsestatud vesi keema, tõsta sinna knöödlid ja keeda seni, kuni need tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga välja ja lase jahtuda. Serveerisin mustika-vaarika kisselliga.
Täitsa hea magustoit ja meenutab maitselt natuke kohupiimapontšikuid, pole ainult rasvased ja näevad näotumad välja. Lapsed sõid neid niisama, ilma kissellita.
2 kommentaari:
Need näevad väga vahvad välja, sellised ponksid :) Aitäh kaasalöömise eest!
aitähh!
Postita kommentaar