05 veebruar 2010

Sült

Käisin eile turul ja kuna nägin seal seajalgu, siis tuli süldi isu peale.

1 seajalg
1 koot
400 g loomaliha
1 suur sibul
loorber, terapipar
soola
vett

Panin koodi ja jala ööseks külma vette, et veri välja tuleks. Loomaliha panen selleks, et sült saaks lihasem, kuigi see muudab süldileeme veidi tumedamaks. Kõik panna potti, valada üle külma veega ja lasta keema. Vett ei tohi liiga palju olla, muidu ei lähe sült pärast kõvaks ning samuti ei tohi vett ka enam juurde lisada. Korjata pealt vaht ja lasta tasasel tulel keeda seni kuni liha on luude küljest lahti. Maitse, kas soola on piisavalt, sest nüüd saad veel juurde panna. Keenud liha  võtta veest välja ja hakkida väikesteks tükkideks (kui soovid tükelda süldi sisse ka kamar, mina ei pane) ning jagada kausikestesse. Keeduvedelik kurnata läbi sõela ning tõsta vormidesse lihale peale, lasta jahtuda. Enne söömist korja rasv pealt.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.