Neljale:
250 g nisujahu (1/3 sellest võib olla täisterajahu)
2 suurt muna
1 tl soola
1 spl (oliivi)õli
Segasin eile õhtul ained taignaks, see oli üsna vaevarikas ja lõpuks randmed valutasid ning higimull oli otsa ees :) Panin ööseks kilekotiga külmikusse. Nüüd rullisisn jahusel laual hästi õhukeseks (samuti päris palju jõudu ja kannatust nõudev), lõikasin terava noaga peened ribad ja viskasin kohe keevasse soolasesse vette. Keetsin pehmeks (ca 2 minutit), aga mitte pudruks vaid ikka al dente ja kurnasin ning valasin törtsu õliga üle.
Sellest taignast saab teha ka pelmeene, ravioolisid ja lasanjeplaate.
1 kommentaar:
Oi kui asjalik retsept. Olen juba ammu mõelnud makaroni tainast ise teha aga pole retsepti leidnud.
Äitäh retsepti jagamise eest, eelistan samuti täisteralisi makarone/nuudleid.
Postita kommentaar