08 detsember 2010

Saiavorm

Lihtne ja väga maistev magustoit, mis maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui külmalt nii suurtele kui väikestele.
* Jõulude ajal võib kasutada näiteks pohlamoosi ja peale raputada maitseks veidi piparkoogimaitseianet.

1 päts saia
5 dl meelepärast moosi*
3 muna
5 dl piima

1 spl vaniljesuhkrut
3 spl suhkrut
kaneeli
võid

Määri vorm võiga ning laota vormi kihiti kuubikuteks lõigatud sai ja moos nii et pealmiseks kihiks jääks saiakuubikud. Klopi munad lahti, sega juurde piim ja vaniljesuhkur. Vala piima-muna segu saiatükkidele. Puista peale suhkrut  ja kaneeli ning laota peale võitükikesed.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja saiad pealt kenasti kuldseks küpsenud. 

Serveeri piimaga.

1 kommentaar:

Tullia ütles ...

Lapsepõlves oli see mu lemmikmagustoit. Olen paar korda nüüd teinud, kuid ei saa enam nii hea. Poesai on tänapäeval kuidagi nii nätske ja ei tahku ka seistes, enne läheb hallitama. Võib-olla peaks lausa ahjus enne saiaviilud ära kuivatama.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.