Röstidud riivleivast saab valmistadada suurepäraseid magustoite. Kuna üks tükk leiba ununes lauanurgale kuivama, siis tuli sellega midagi ette võtta. Röstitud riivleiva tegemisõpetus nami-namist.
200 g riivleiba
1 spl võid
0,5 dl (fariini)suhkrut
Riivi tahke leib. Kuumuta riivleiba pannil võis. Siis lisa suhkur ja kuumuta veel veidi, kuni suhkur karamellistub.
Lauale anna jahtunult erinevate lisanditega või kasuta puisteks või lisandiks teiste magustoitude valmistamisel.
Soovi korral maitsesta riivitud apelsini- või sidrunikoore, kaneeli või vanilliga.
4 kommentaari:
Mulle meeldib see vahukoorega segatult ning nt jogurti peal on ka röstitud riivleib mõnus!
Just. Meil peres on nii, et mina armastan jogurtit leivaga, mees ja lapsed kohupiima-vahukoorega (neil figuur lubab ;)).
meie pereski see oma rukkileiva lõppudest tehtav "leivamüsli" populaarne:) läbi praetud siis suhkru ja kaneeliga. sööme jogurtiga või paneme kah hea-paremaga kihiti - väga mõnus igatahes!
PS! avastan just Sinu toidublogi - täitsa minu maitse :)))
kadri
aitähh ilusate sõnade eest!
Postita kommentaar