26 veebruar 2010

Röstitud riivleib

Röstidud riivleivast saab valmistadada suurepäraseid magustoite. Kuna üks tükk leiba ununes lauanurgale kuivama, siis tuli sellega midagi ette võtta. Röstitud riivleiva tegemisõpetus nami-namist.

200 g riivleiba
1 spl võid
0,5 dl (fariini)suhkrut

Riivi tahke leib. Kuumuta riivleiba pannil võis. Siis lisa suhkur ja kuumuta veel veidi, kuni suhkur karamellistub.
Lauale anna jahtunult erinevate lisanditega või kasuta puisteks või lisandiks teiste magustoitude valmistamisel.
Soovi korral maitsesta riivitud apelsini- või sidrunikoore, kaneeli või vanilliga. 

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Mulle meeldib see vahukoorega segatult ning nt jogurti peal on ka röstitud riivleib mõnus!

Liilia ütles ...

Just. Meil peres on nii, et mina armastan jogurtit leivaga, mees ja lapsed kohupiima-vahukoorega (neil figuur lubab ;)).

muusikaõpetaja Kadri ütles ...

meie pereski see oma rukkileiva lõppudest tehtav "leivamüsli" populaarne:) läbi praetud siis suhkru ja kaneeliga. sööme jogurtiga või paneme kah hea-paremaga kihiti - väga mõnus igatahes!

PS! avastan just Sinu toidublogi - täitsa minu maitse :)))

kadri

Liilia ütles ...

aitähh ilusate sõnade eest!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.