Kuna homme on sõbrapäev, siis sai veidi südameid meisterdatud :)
Põhi:
200 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl kohvikoort
Vahele jõhvikamoosi (või mõnd muud hapukat moosi)
Glasuuriks 200 g tumedat šokolaadi ja veidi rõõska koort (35%)
Kõigepealt tuleb küpsetada üks kook. Vahusta pehme või suhkrutega. Vahusta ükshaaval juurde ka munad. Sega juurde koor ja küpsetuspulbriga segatud jahu (sega võimalikult vähe). Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (saab üpris õhuke kiht). Küpseta eelkuumutatud ahjus 175* juures ca 30 minutit. Lase jahtuda
Jahtunult kummuta ettevaatlikult teisele küpsetuspaberile. Lõika vormidega südameid või lihtsalt kandilisteks tükkideks. Jääkidest saab valmistada näiteks rummipalle. Määri ühele südamepoolele seemneteta hapukat moosi ning tõsta teine süda sinna peale. Kata kilega ja lase veidi seista. Sulata vesivannil tükeldatud šokolaad (kasutasin Fazeri block-šokolaadi), vedelda veidi koorega. Kasta südamed šokolaadisse, lükka näiteks lusikaga veidi üleliigset šokolaadi maha ja pane küpsetuspaberile hanguma. Soovi korral kaunista näiteks värviliste (südamekujuliste) nonparellidega või kookoshelvestega.
4 kommentaari:
tunduvad maitsvad!
On küll maitsvad ja said kiiresti otsa :)
Sirvisin su blogi ja see meeldib mulle. Kui sulle sobib siis lisan su oma listile.
Sobib ikka :) Lisan siis Sinu blogi ka oma listi.
Postita kommentaar