13 veebruar 2010

Šokolaadisüdamed

Kuna homme on sõbrapäev, siis sai veidi südameid meisterdatud :)

 Põhi:
200 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl kohvikoort


Vahele jõhvikamoosi (või mõnd muud hapukat moosi)
 Glasuuriks 200 g tumedat šokolaadi ja veidi rõõska koort (35%)

Kõigepealt tuleb küpsetada üks kook. Vahusta pehme või suhkrutega. Vahusta ükshaaval juurde ka munad. Sega juurde koor ja küpsetuspulbriga segatud jahu (sega võimalikult vähe). Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (saab üpris õhuke kiht). Küpseta eelkuumutatud ahjus 175* juures ca 30 minutit. Lase jahtuda

Jahtunult kummuta ettevaatlikult teisele küpsetuspaberile. Lõika vormidega südameid või lihtsalt kandilisteks tükkideks. Jääkidest saab valmistada näiteks rummipalle. Määri ühele südamepoolele seemneteta hapukat moosi ning tõsta teine süda sinna peale. Kata kilega ja lase veidi seista. Sulata vesivannil tükeldatud šokolaad (kasutasin Fazeri block-šokolaadi), vedelda veidi koorega. Kasta südamed šokolaadisse, lükka näiteks lusikaga veidi üleliigset šokolaadi maha ja pane küpsetuspaberile hanguma. Soovi korral kaunista näiteks värviliste (südamekujuliste) nonparellidega või kookoshelvestega.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tunduvad maitsvad!

Liilia ütles ...

On küll maitsvad ja said kiiresti otsa :)

Merike ütles ...

Sirvisin su blogi ja see meeldib mulle. Kui sulle sobib siis lisan su oma listile.

Liilia ütles ...

Sobib ikka :) Lisan siis Sinu blogi ka oma listi.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.