26 veebruar 2010

Kondenspiimaküpsised

Meie kaheaastane tirts armastab hirmsasti igasugu näputööd teha ;). Kõik kleepsud, sildid, rasvakriitide ümbrispaberid jms on ta ära nokkinud. Kõik postimüügikataloogid on ribadeks käristatud või siis kääridega imepeeneteks ribadeks lõigutud. Talle meeldib väga ka plasteliini mudida ja sellest imepisikesi tükikesi voolida - aga mulle nende tükikeste koristamine küll meeltmööda pole, sest tavaliselt on neid tema juustes ja voodis - ühesõnaga igal pool.
Õnneks on küpsisetaigen ka hästi voolitav ning seepärast küpsetangi küpsiseid alati koos lastega kuna siis ei ole pärast imepisikeste osakeste koristamise vaeva - need rändavad ju otsejoones kõhtu :D


Kuna jäätise tegemisest jäi kondenspiima veidi alles ja et mitte seda niisama ära süüa (mille vastu mul ka midagi pole), siis otsisin hoopis nami-namist küpsiseretsepti. No ja otse loomulikult pidin ma tegema ka väikseid omapoolseid muudatusi, nimelt vähendasin või kogust. Küpsised olid võrratult head.

250 g nisujahu
100 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl vett
175 g suhkruga kondenspiima

Haki toiduained noaga puruseks, siis sõtku kätega tainaks. Pane tainas vähemalt 30 minutiks külma tahenema.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks (mida õhem seda krõbedamad on pärast küpsised) ja lõika meelepärasteks küpsisteks. Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt munaga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200* 10-15 minutit kuni küpsised on kuldpruunid.  



4 kommentaari:

kardemon ütles ...

mulle jäi siit üks lause silma... see kääridega lõikamise osa... kas kaheaastane lõikab mingite spetsiaalsete kääridega või tavaliste lastekääridega? ja millal esimest korda need kätte sai? mu kaheaastane tahaks kah kääre :)

Liilia ütles ...

meie 2aastane lõikab tavaliste lastekääridega (ümarate otstega, lühikese teraga), suurematest ei käi jõud üle. Kätte sai s.t varastas oma 5-aastase venna käest vist juba päris ammu, aga usinalt lõikuma nii paar kuud tagasi jõulude ajal kui tegime paberist helbeid (tal on enne jõule sünnipäev).
soovitan anda lapsele käärid ja esialgu koos lõikuda. õpeta, kuidas õieti käes hoida ja et kääridega ei või ringi käia. Harjutamine teeb meistriks!

kardemon ütles ...

tänud! võtame asja ette.... suurte kääridega ta on üritanud "naksutada" aga jõud ei käi üle ka tal :)

Liilia ütles ...

Edu! ja nüüd tuleb kõik oma raamatud-ajakirjad ära peita. Meil lõikus ükspäev juturaamatust traktoreid välja :D venna ju ka lõigub, aga maalehest.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.