31 mai 2010

Lihtsad vahvlid

Joosepi tungival nõudmisel sai eile õhtul küpsetatud üks ports vahvleid, et saaks vahvlijäätist süüa (seekord siis šokolaadijäätisega.
 
2 muna
1 dl suhkrut 
1 tl vaniljesuhkrut
75 g võid (sulatada)
1 dl leiget vett
3 dl jahu


Sulata või ja jäta jahtuma. Samal ajal mikserda toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu jahu munavahu peale ja sega läbi, samal ajal lisa peene ühtlase nirena ka sulavõi ning niipalju vett, et taigen oleks hapukoore paksune. Tainas on kohe küpsetusvalmis.

4 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

vahvlijäätis on meil ka hitt.
teil on tuulerõuged külas? või sääsed?

Liilia ütles ...

tuulerõuged jah ja sääsed loomulikult ka :D

Merle ütles ...

MMM. Tundub maitsev.
Meil tellitakse jäätist;) võtan muudkui hoogu et tegema hakata, aga .. siiani tegemata. Homse lastekaitse päeva puhul tahaks aga neile rõmu teha ja jääise valmis teha. Vahvleid ma parkau küpsetada ei saa:( sest masina pole

Anette ütles ...

Vahvlid on minu lapsepõlve suur magus mälestus, aga mis vahvlirauda sa kasutad? Nüüdsed rauad on ju põhiliselt pannkookide tegemiseks...vahvlitest tulevad pehmed. Need rauad on vist nii sygavad, et taigen jääb pehmeks. MUlon endal väga vana raud, kust olen mitu korda korraliku elektrisiraka saanud. Ei julge enam proovidagi...Oleksin väga tänulik nõu eest, kust uut korralikku vahvlimasinat saada...

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.