Kuna eile sai käidud Tartus ning turult ostetud (minu meelest väga soodsa hinnaga (55kr/kg)) luudeta ja nahata latikafileed siis otsustasin lastele teha nende lemmikuid - kalapulkasid (retsept mugandatud nami-namist).
500 g hakitud kalafileed
2 muna
2 spl kartulitärklist
1,5 tl soola
0,5 tl sidrunipipart
1 tl tilli
0,5 dl piima
Paneerimiseks:
1 muna
1 dl riivsaia
Sega omavahel kalahakkliha, munad, kartulijahu, sool, hakitud till ja sidrunipipar ning lisa piim. Hoia hakkmassi veidi külmas.
Vormi märgade kätega hakkmassist kalapulgad, -kotletid, -pallid vms. Kasta kotletid esmalt munasse ja seejärel veereta riivsaias. Prae kotletid kuumas õlis kuldpruuniks.
2 kommentaari:
Üks rumal küsimus: kuidas Sa kalahakkliha tegid? Kas tavalise hakklihamasinaga?
jah tavalisest hakklihamasinast ajasin kalafilee läbi. muidu võib ju noaga hästi peeneks ka hakkida, aga kuna latikafileel võivad mõned imepeened luud sees olla, siis on hakklihamasinaga kindlam!
Postita kommentaar