03 mai 2010

Murulaugukuklid

Minu murulaugupõõsas oli vallutanud pool peenart ja ma otsustasin tema haaret veidi vähendada. Osa pealseid hakkisin ära ja panin sügavkülma, siis on talvel supisse panemiseks hea võtta, ülejäänutest tegin tänase supi kõrvale neid mõnusaid kukleid (retsept mugandatud nami-namist). Esialgu oli mul hirm, et kaerahelbed jäävad kuklite sees kuivad, aga tegelikult muutsid need saia mõnusalt tummiseks.

Sellest taignakogusest saab 12 kuklit: 
25 g pärmi
2,5 dl vett
0,5 tl soola
1,5 dl kaerahelbeid
6 dl nisujahu
100 g toorjuustu  
1 dl hakitud murulauku

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, kaerahelbed ja pool nisujahust. Sega tainas ühtlaseks. Lisa toorjuust ja murulauk ning ülejäänud nisujahu, sõtku sitkeks tainaks. Lase rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.Vormi tainast kuklid, lase neil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil soojas kohas veel veidi kerkida.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.