25 mai 2010
Rabarberipirukas
Nagu näha, on rabarberid meil jälle päevakorral :D Mis parata, kui muid marju-puuvilju veel aias valmis pole millest kooki saaks küpsetada. Seekord tegin ühe ääretult lihtsa piruka (retsept nami-namist), mis on vaniljejäätisega süües eriti maitsev.
Põhi:
100 g võid
3 spl hapukoort
1 väike muna
veidi soola
2 spl suhkrut
300 g jahu
Kate:
600 g rabarbrit
100 g suhkrut
Koori pestud ja kuivatatud rabarbrid ning lõika tükkideks, puista peale suhkur ning lase vähemalt 2 tundi seista.
Põhja jaoks vahusta toasoe või, lisa sool, suhkur, muna, hapukoor ja lõpuks jahu.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja laota 26 cm läbimõõduga pirukavormi, veidike jäta ka peale triipude tegemiseks. Lõika ääred tasaseks, torgi muretainapõhjale kahvliga augud. Nõruta rabarbritükid liigsest vedelikust ning laota koogipõhjale. Lõika ülejäänud taignast ribad ning laota pirukale.
Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit.
Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut ning serveeri vaniljejäätise või -kastmega.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar