06 mai 2010

Kamakuklid

Viimasel ajal olen ma päris sageli kukleid küpsetanud ja seda just laste nõudmisel, kuna neil on vaja hommikuti lasteaeda sõites autos "purksi" süüa (kuklile peab vahele panema sinki, juustu, tomatit või kurki). Seekord otsustasin proovida nami-namist leitud kamajahuga kuklite retsepti. Mõnusad pehmed, aga kuidagi maitsetud, õigemini maitsvad aga midagi oleks jutkui puudu.

Sellest kogusest saab 12 kuklit:
2,5 dl vett
1 dl kamajahu
1 tl soola
2,5 dl piima 

25 g võid (sulatada) 
1 spl suhkrut
25 g pärmi 
7-8 dl sepikujahu

Kuumuta vesi keemiseni, lisa kamajahu ja lase 5 minutit keeda. Kalla kaussi ja vala juurde piim, jahtunud sulavõi, sool ja suhkur. Murenda juurde pärm. Sõtku hulka sepikujahu, aga jäta tainas üsna pehmeks, sest kamajahu paisub veel kerkimise ajal.
Kui tainas on poole võrra kerkinud, vormi kuklid.
Lase kuklitel kerkida ja küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.