Ükski vastlapäev ei möödu ilma herne- või oasupita ning maitsvate vastlakuklitega ja need peavad loomulikult ikka ise küpsetatud olema.
Selleset kogusest saab 12 keskmise suurusega kuklit. Lapsed söövad nii kui nii ainult vahukoorekreemi ja moosi ära :)
Taigen:
25 g värsket pärmi
2 dl käesooja piima
6-7 dl jahu (mina panin 2 dl sellest täisterajahu)
75 g võid
1 väike muna
1 dl suhkrut
veidi soola
1 tl jahvatatud kardemoni
Vahele:
200 ml vahukoort
200 g kohupiima
50 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
vaarikamoosi
Peale: tuhksuhkrut
Pudenda pärm kaussi, lisa veidi käesooja piima ja lahusta selles pärm. Kalla juurde ülejäänud piim, kardemon, sool, suhkur ja pool jahukogusest ning sega korralikut läbi. Lisa järk-järgult teine pool jahust ja sõtku. Viimaks lisa ka tükkhaaval toasoe või ning muna ja sõtku seni kuni taigen ei jää kausi ja käte külge kinni. Kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta umbes 1 tunniks kerkima.
Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida 15-20 minutit.
Määri need pealt soovi korral munaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200-kraadi juures 15-20 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, õõnesta veidi sisu välja ning täida vaarikamoosi ja vahustatud vahukoore-kohupiima seguga. Pane äralõigatud tükike õrnalt peale, puista peale tuhksuhkrut.
2 kommentaari:
Ahvatlevad.
aitähh!
Postita kommentaar